top of page

אווניו מרכז אירועים, איירפורט סיטי

אנו נרגשות להזמין אתכן לכנס השנתי של ארגון המניפה 2022. 

לאחר שנתיים מאתגרות, נפגש בכנס פרונטאלי חגיגי שהוא כולו למעננו!

ניפגש, נתחבק, נעשיר את עצמנו בתכנים מגוונים ומעניינים, נהנה ממגוון דוכני מציגים ונתפנק באוכל טוב ומתנות. מזמינות אתכן להתרשם ממגוון ההרצאות המובחרות והמרצים המומחים בתחומם.

ממליצות להרשם בהקדם בעלות של ההרשמה המוקדמת בקישור:

יו"ר ארגון המניפה, קרן לי בן בסט וחברות הועד המנהל: ליהי סופרין, נעמה בורגר דקל , איילת צוויג ושלומית הולצברג חיים

מה בתוכנית ? 

כאשר תינוק נולד ועובר בתעלת הלידה, הוא נמרח שם בחיידקים שהולכים לייסד את קהילת החיידקים שלו. זאת מתנה בת מליוני שנים שעוברת בקפידה .מאם לילד ורק בשנים האחרונות אנחנו מתחילים להבין את מלוא חשיבותה.

אנחנו נמצאים בתקופה מרגשת במיוחד מבחינה מדעית. גילינו איבר חדש בגוף האדם, אוסף חיידקי המעיים, ובכל יום שעובר צצות תגליות חדשות שמראות לנו עד כמה האיבר הזה קריטי לכל הרבדים בבריאות האדם.
זאת הפתעה גדולה. לא צפינו שבשלב זה של יכולותינו המדעיות, נגלה איבר חדש בגוף, ובטח שלא איבר עם חשיבות כה גדולה. היום אנחנו יודעים ששינויים בחיידקי המעיים קשורים היטב לכמעט כל המחלות הגדולות של העידן המודרני כגון סרטן, סכרת, השמנת יתר, אלצהיימר, פרקינסון ואפילו אוטיזם ודיכאון.
בהרצאה זו נצא לסריקת עומק בחידושים החמים ביותר בתחום ונקבל כלים מעשיים בעזרתם נוכל לתמוך בקהילת החיידקים שלנו לבריאות הגוף והנפש.

WhatsApp Image 2022-05-07 at 10.46.20.jpeg

10:00 - 11:00 מיקרוביום - מהפכת חיידקי המעיים

ד״ר אמוץ זיו-אב

ד״ר לביולוגיה תאית ומולקולרית מבר אילן, ופוסט דוקטורט מסטנפורד, קליפורניה.
שותף בסטארט אפ בתחום חיידקי המעיים.
תחום ההתמחות הינו ביולוגיה תאית ומולקולרית והיישום שלהם בחיי היומיום.

8:45 - 9:45 התכנסות וארוחת בוקר 

9:45 - 10:00 דברי פתיחה 

מספרן של אימהות, הבוחרות לגדל ילד/ה לבדן הולך וגדל משנה לשנה. האם מדובר בתופעה? האמנם מדובר באימהות יחידנית מבחירה? האם ישנם מאפיינים ייחודיים לבחירה הזו, ואם כן מהם? האם יש נרטיב רווח המספר את סיפורן של אימהות יחידניות? ומהם הצרכים הייחודיים שלהן? בהרצאה נבחן יחד את כל אלה ועוד, תוך שילוב בין נקודות מבט אישיות וקולות מהשטח לצד תיאוריה והתייחסות מהספרות המקצועית ואיך אנו יכולות להעזר בידע זה על מנת להתאים את הליווי שלנו בהיריון לידה ולאחריה, לאמהות יחידניות.

11:00 - 11:45 אמהות יחידניות מבחירה - בין מיתוסים למציאות 

רלי קצב

רלי קצב (MSW) בת 47, אמא יחידנית מבחירה. מטפלת, מרצה ומדריכה. מטפלת רגשית בנשים ובנערות במעגלי החיים, עוסקת שנים רבות בטיפול בהורות ובתוך כך מלווה אימהות יחידניות ונשים בדרכן לאימהות יחידנית. מייסדת אמא מנהיגה- מרחבים קבוצתיים לאימהות יחידניות. משלבת בעבודתי ניסיון אישי לצד ניסיון מקצועי רב שנים. מחברת בין עבודה פרטנית, קבוצתית וקהילתית- מערכתית.

WhatsApp Image 2022-05-07 at 10.47.06.jpeg

בתקופת הינקות מוח התינוק עובר התפתחות עצומה. מחקרים קליניים מספקים ראיות לכך שלאינטראקציה עם הסביבה יש השפעה רבה על התפתחות הניורונים ועל מרקם התאים השולט על יכולת התינוק לבצע וויסות סנסורי- רגשי- קוגנטיבי. לאינטראקציה בין ההורה לתינוק בשבועות הראשונים יש משמעות בתפיסה הרפלקטיבית של התפתחות התינוק. לא רק ההורים משפיעים על התינוק אלא גם התינוק משפיע על ההורים וכשנולד תינוק עם התפתחות שונה, רמות חרדה ואי וודאות הופכים לפקטורים מרכזיים באינטראקציה המשפחתית ואלו בתורם עלולים להשפיע על יכולת התינוק לווסת עצמו פיזית ורגשית. ההרצאה תעסוק באיתור סימפטומים מחשידים לאוטיזם ומשמעותם בקונטקסט הקליני והמשפחתי.

11:50 - 12:40 סיכון לאוטיזם בינקות המוקדמת 

ד״ר חנה אלונים

ד"ר חנה אלונים, מומחית להפרעות התפתחותיות בספקטרום האוטיזם בינקות, פיתחה את גישת מפנה ועומדת בראש המרכז לטיפול, הדרכה ומחקר מאז 1987. הקימה את ביה"ס הראשון להכשרת מטפלים בתחום האוטיזם באוניברסיטת בר-אילן. אלונים עוסקת במחקר של אוטיזם בינקות, ופיתחה את הכלי ESPASSI©  לאיתור מוקדם של תינוקות בסיכון גבוה לאוטיזם. בשנת 2007 הקימה את היחידה הראשונה לאבחון של סיכון לאוטיזם בתינוקות, במרכז הרפואי ת"א ע"ש סוראסקי (איכילוב).  גישת האיתור והטיפול מוצגת בכנסים בינלאומיים ונלמדת בארה"ב ובאירופה. ד"ר אלונים חברה בוועדת ICF לאוטיזם מטעם ארגון הבריאות העולמי, 2016.

WhatsApp Image 2022-05-07 at 10.45.57.jpeg

12:45 - 13:40 הפסקת צהריים וארוחת צהריים עשירה

מינדפולנס - בואו להכיר מקרוב את הכלי שיכול לעזור לכן לעזור להן. כלי פרקטי לשקט פנימי, לחיבור לעובר, להורדת חרדות. כמו שידוע לכן, הריון יכול להיות מאתגר רגשית ופיזית. מדיטציה במהלך ההיריון יכולה לעזור לנשים להתמודד עם הדרישות של גופן ונפשן. גם האמהות וגם התינוקות שבדרך ירוויחו מהתרגול.  אם הנשים שאתן פוגשות מרגישות עייפות, מצוברחות, מדוכאת, או מתוסכלת ? מדיטציה יכולה להקל על התחושות הללו.

מחקרים מוכיחים כי אפשר לאמן את המוח להיות מאושר ופרודוקטיבי יותר ואפשר להתחיל לחיות חיים טובים יותר ומלאי סיפוק.

13:40 - 14:20 מינדפולנס - מסע אישי בדרך אל האושר 

מיכל ינאי

רק לפני שלוש שנים אחרי כמעט ארבעה עשורים על הבמות, חיים לחוצים, התקפי חרדה, במחשבה ש ״כנראה אין מה לעשות ואלו החיים״, התגלה למיכל ינאי עולם חדש - המיינדפולנס
עכשיו היא חולמת לשנות גם את חייכם

מיכל ינאי מזמינה אותך למסע אישי להיות מאושרת יותר

מיכל ינאי שחקנית ומפתחת אפליקציית המיינדפולס הראשונה בעברית my medi.

WhatsApp Image 2022-05-07 at 10.49.19.jpeg

14:20 - 15:00 עולמם של העוברים

הפסיכולוגיה הפרה נטאלית תופסת תאוצה גדולה בעולם בשנים האחרונות. מחקרים רבים מראים על התפתחות התודעה ברחם ועל ההשפעה של קשר אם תינוק על התפתחות זו. בהרצאה נדבר על חשיבות הנכחת התינוק עוד בהיותו ברחם ועל החשיבות שלנו כנשות מקצוע בעידוד קשר זה. במסגרת ההרצאה נתוודע לעקרונות של תורת ההפטונומיה – מדע של רגשות, בתחום העוברות. 

דר' קרלוס רוזנברג

דר קרלוס רוזנברג הוא רופא נשים מומחה, מיילד בכיר עם נסיון של כ 30 שנה בתחום. מייסד של מרכז "הרחם". מחבר הספר "מהבטן באהבה". הביא את ההפטונומיה לארץ. פועל ופעל רבות בתחום הציבורי בקידום לידות חוץ אשפוזיות ולמען זכויות של נשים ותינוקות בלידתם. חלוץ בהחדרת החוויה החיובית לצד עשייה רפואית במגזר הציבורי בשדות המיילדותי והגינקולוגי כאחד (נבחר פעמיים כרופא מצטיין מטעם מכבי שירותי בריאות). בעלים משותפים יחד עם נתי רוזנברג של בית הספר "תודולה" הכשרת דולות ונשות מקצוע בתחום הריון ולידה למעלה מעשרים שנה.

WhatsApp Image 2022-05-07 at 10.46.47.jpeg

15:00 - 15:15 דברי סיום והצבעות  

נותני חסות לכנס:

bottom of page